Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máktorta

2010.09.17

 Máktorta

 kb. egy óra alatt elkészíthető és hűtőbe téve sokáig eltartható, főleg felnőttek részére ajánljuk a fogyasztását.

Hozzávalók: 200 g vaj, 150 g cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 tojássárgája, 1 kiskanál sütőpor, 150 g őrölt mák, 70 g őrölt mandula, 1 kiskanál őrölt fahéj, 6 tojásfehérje, 3 kanál lekvár.

A díszítéshez 1 tasak tejszín ízű habpor, 150 ml tej./vagy egy kis zacskó tejszín

A vajat a kétféle cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, majd egy másik tálban a mákot összevegyítjük a sütőporral, majd mindkettőt a vajas keverékhez adjuk. Ezután beletesszük a mandulát és megszórjuk fahéjjal és jól kikeverjük. A tojásfehérje habját felverjük és az így kapott kemény habot is hozzáadjuk a tojásos masszához, de ezzel már csak óvatosan összeforgatjuk.

Az így kapott tésztát egy kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben gázsütő 2 fokozatán megsütjük. Ha megsült vegyük, ki hagyjuk kihűlni és vágjuk ketté a tésztát.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rárakjuk a másik lapot, és a habporból a leírás alapján elkészült habbal feldíszítjük a tortát./ vagy felverjük a tejszínt! /

jó étvágyat !

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 84860
Hónap: 4367
Nap: 129