Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


gesztenyés torta

2010.09.16

Hozzávalók:

5 tojás, 30 dkg gesztenye massza, 20 dkg porcukor, 4 dl tejszín és 2 db 24 cm átmérőjű tortaforma.

A krumplinyomón áttört masszához hozzáadunk 5 tojás sárgáját, kikeverjük és hozzáadjuk a porcukrot. Ezzel is elkeverjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot. A két tortaformában egyenletesen elosztjuk a masszát.

Előmelegített sütőbe (belefér mind a két forma egymás mellé) tesszük.

Először 10 percig 200 fokon, 10 percig 175 fokon 10 percig 150 fokon süssük tűpróbáig. Ha megsült félretesszük hűlni. (Én előző este szoktam megsütni)
Másnap 4 dl tejszínt habbá verünk. A felét rákenjük az egyik lapra, majd a másik lapot rátéve beborítjuk a maradék habbal.
Díszíteni úgy, ahogy akarjuk.

 

A mappában található képek előnézete Recept tár

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Október / 2017 >>

Statisztika

Online: 6
Összes: 80658
Hónap: 3107
Nap: 143