Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIRSLIS SÖRKIFLI

2011.03.12

Virslis sörkifli

Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál kristálycukor, 3-4 dl langyos tej, 70 dkg finomliszt, 1 dl étolaj, 1 tojás

a kenegetéshez: 25 dkg Ráma margarin, 1 evőkanál só

a lekenéshez 1 tojás

25 dkg reszelt sajt, kb. 24 db füstölt virsli

 

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a felfuttatott élesztővel, az olajjal, a többi langyos tejjel és a tojással inkább lágy, mintsem kemény tésztát dagasztunk belőle, melyet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni, így enyhén lisztezett gyúrólapon 9 egyenlő részre vágjuk, melyeket egy kicsit meggömbölyítünk.

A puha, szobahőmérsékletű margarint először magában, majd a sóval ízesítve habosra kavarjuk. Egy tésztacipót kerekre nyújtunk, s megkenjük a sós margarinnal. Hasonló nagyságúra nyújtjuk a következő cipót is, ráhelyezzük a már megkent tésztára és azt is megkenjük margarinnal. Így járunk el a 3. cipóval is. Amikor 3 lap egymás tetején van, akkor a tésztát 8-16 cikkelyre vágjuk. Ezután még megszórjuk reszelt sajttal, majd a cikkelyekre egyenként ráhelyezünk 1 db füstölt virslit (amit olyan hosszúra vágunk, amilyen széles a cikkely legszélesebb oldala). A szélesebb oldalhoz illesztjük a virslit és a cikkely csúcsa felé feltekerjük lazán. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, szezámmaggal és nagy szemű kristály sóval. Kb.

20 perc alatt 180 C-on megsütjük.  

A virslit nem főzzük és nem sütjük meg előre. Nem ázik el tőle a tészta, viszont nagyon finom, ízletes lesz tőle.

 

A mappában található képek előnézete Recept tár

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 87977
Hónap: 4208
Nap: 136